Rabarber-aardbeiencompote met vanille-ijs en een filokrokant
Ingredienten:
(voor 4 personen)
- 400 g. rabarber
- 250 g. aardbeien
- 2 plakjes filodeeg, in 2 stukken
- 300 g. suiker
- 2 eetlepels suiker om te bestrooien
- 4 bolletjes vanille-ijs
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 180ºC.
- Bestrijk de plakjes filodeeg met water, leg je op een ovenplaat, bestrooi ze met 2 eetlepels suiker en bak ze in 3-5 minuten in de oven krokant.
- Snijd de rabarber in stukjes, voeg de 300 g. suiker toe en verwarm ze 30 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
- Voeg de hele aardbeien toe en laat ze nog 10 minuten met de deksel op de pan meegaren.
- Laat afkoelen, maar roer beslist niet.
- Serveer de compote op een diep bord. Schep er een bolletje ijs op en garneer met een stukje krokant filodeeg.
| Beoordeling: |
Category: Nagerechten





