Kleine citroentaartjes met aardbeien en ijs
Ingredienten:
(voor 4 personen)
- 270 g. bloem
- 60 g. fijne tafelsuiker
- 150 g. ijskoude boter
- 2-3 eetlepels ijskoud citroenwater (1 eetlepel water gemengd met 1 eetlepel citroensap)
- 1 doosje aardbeien
- paar blaadjes mint
- 500 g. citroenkwark
- bakpapier, bakvormpjes en spliterwten
Bereiding:
- Zeef de bloem in een kom en voeg 3 eetlepels suiker toe.
- Snijd de boter hierin met twee messen en kneed de stukjes boter met de vingertoppen tot kruimels.
- Voeg het ijskoude citroenwater toe en kneed er dan vlug een soepel deeg van.
- Laat het deeg, verpakt in plasticfolie, 30 minuten rusten.
Vet de vormpjes in. - Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 3 mm. dikte.
- Snijd er 8 rondjes met een doorsnede van 9 cm. uit en bekleed hiermee de vormpjes.
- Leg in elk vormpje een stukje bakpapier en verzwaar met de spliterwten.
- Bak de vormpjes met de blinde vulling erin 10 minuten.
- Verwijder de vulling en bak de taartjes nog 10 minuten, zodat ze mooi bruin kleuren.
- Laat ze afkoelen.
- Boen de citroen schoon onder warm water en schil hem zonder het wit met de dunschiller.
- Snijd de schil in dunne reepjes.
- Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
- Snijd de muntblaadjes in reepjes.
- Meng de aardbeien, citroen- en muntreepjes met de rest van de suiker.
- Vul de deegbakjes met citroenkwark en strijk het glad.
- Verdeel het aardbeienmengsel erover. Serveer met een bolletje ijs.
Beoordeling: |