Cantharellen met balsamico-uien en salade
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 600 g. cantharellen
- 2 theelepels boter
- 1 rode ui
- ½ citroen, zeer fijn gesneden
- ½ teentje knoflook
- 8 sjalotjes
- 1 rode chilipeper
- 1 eetlepel olijfolie
- 8 cl. balsamicoazijn
- 60 ml. bouillon
- 3 takjes tijm
- 1 theelepel maïzena
- ½ bosje basilicum
- 12 dunne plakjes Parmaham
- zout, peper
Bereiding:
- Oven op 150ºC voorverwarmen.
- Schil van de citroen afwrijven.
- Cantharellen schoonmaken, in de pan zonder vet aanbakken met zout en peper kruiden.
- Dan de boter, gesneden chilipeper, fijngesneden citroenschil en knoflook toevoegen.
- Een keer laten opschuimen en dan op keukenpapier uit laten lekken.
- Sjalotjes in ringen snijden, met een eetlepel olijfolie aanbakken en met balsamicoazijn afblussen.
- De bouillon erbij gieten.
- Tijm en een snufje zout toevoegen.
- Langzaam laten garen en met een beetje maïzena afbinden.
- Basilicum met 100 ml. olijfolie en beetje zout met een staafmixer fijn mixen. Frisee sla schoonmaken.
- Parmaham op een bakblik met bakpapier leggen en in ± 8 minuten in de oven knapperig laten worden.
- Vocht van de sjalotten met wat olijfolie mengen tot een marinade en onder de cantharellen mengen.
- Op een bord de frisee, de cantharellen, de sjalotjes en de ham leggen.
- Besprenkelen met de basilicumdressing.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |