Bonito a la Bilbaine (Bilbao stijl)
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 600 g. verse tonijn
- ½ l. water
- 1 theelepel zout
- 100 ml. witte wijn
- 1 eetlepel dragonazijn
- 1 laurier blad
- 2 knoflook teentjes, in schijfjes
- een paar peper korrels
- 1 takje peterselie
- schijfje ui
- 2 hardgekookte eieren
- ½ ui, versnipperd
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 eetlepels augurkensap
- 2 eetlepel gehakte augurk
- sla, tomaat, komkommer
- 100 ml mayonaise
- 2 eetlepels tomatensaus
Bereiding:
- Plaats een pan met water, zout, witte wijn, laurierblad, knoflook, peper, peterselie en schijfje ui op het vuur en breng aan de kook met de verse tonijn.
- Zet laag en laat 5 minuten sudderen.
- Haal de tonijn van het vuur en laat ze in het kookvocht afkoelen.
- Haal daarna de vis uit de pan. Hak het ei fijn en vermeng het met de fijngehakte ui, de peterselie, de augurken, de kappertjes en het augurkensap.
- Giet dit mengsel over de tonijn en serveer het op een garnituur van slabladeren, schijfjes tomaat en komkommer, vermengd met de mayonaise en tomatensaus.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |