Eendenborst met balsamico-perziken met macadamia notenpuree
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 600 g. aardappels
- 150 ml. room
- 50 g. macadamia noten
- 100 g. boter
- 4 eendenborsten met huid
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 4 perziken
- 2 eetlepels suiker
- ½ vanillestokje
- 100 ml. aceito balsamico
- nootmuskaat
- zout, peper
Bereiding:
- Oven op 120ºC voor verwarmen.
- Aardappels schillen, wassen, gaar koken met wat zout.
- Twee keer pureren. 90 g. boter toevoegen en samen met nootmuskaat, zout en peper onder de gepureerde aardappels mengen.
- De noten hakken, in een pan wat roosteren, onder de puree mengen en op smaak brengen.
- De huidkant van de eendenborst insnijden en op de huidkant in een hete pan aanbraden.
- De tijm- en rozemarijntakjes toevoegen.
- Goudbruin en knapperig braden, dan draaien en kort op de vleeskant bakken.
- De eendenborst op een met aluminiumfolie bekleedde bakplaat leggen en in de oven ca. 8 minuten gaar laten worden.
- Dan met peper en zout bestrooien.
- Perziken wassen, de huid inritsen, met kokend water overgieten, in ijswater laten schrikken en het vel aftrekken.
- Perziken halveren en ontpitten.
- De vanillestok halveren en uitschrapen.
- De overige boter in een pan doen en perzikhelften aanfruiten.
- Suiker, vanillemerg en aceito balsamico erbij doen.
- De perziken enige minuten laten garen.
- Puree op het bord leggen.
- Perzikhelften en vocht erlangs draperen.
- De eendenborsten trancheren en op de puree leggen.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |