Loempia's a la Yoga
Ingredienten:
voor 120 stuks
- 3kg fijn gesneden varkensvlees (Nasivlees) of kip filet
- 1 kg gekruid gehakt (half om half)
- 0,5 kg prei
- 0,5 kg spitskool
- 0,5 kg jonge bospeen
- 0,5 kg vastkokende aardappelen
- 4 vleestomaten
- 3 pakken loempiavellen (120 stuks) (Verkrijgbaar in Toko)
- 4 à 5 groene pepers (Verkrijgbaar in Toko)
- olijfolie of zonnebloemolie
- panneermeel (4 pakken à 400 gram)
- 12 eieren
specerijen:
- 5 gr. venkel
- 100 gr. verse gember
- 5 teentjes knoflook
- carry leefs, een soort laurierblad (Verkrijgbaar in Toko)
- 2 pijpjes kaneel (gebroken)
- 3 eetlepels curcuma (turmeric)
- 1 theelepel chili poeder
- zout
Bereiding:
- Pel de knoflook en hak deze fijn.
- Rasp de gember.
- Tomaten inkruisen. Blancheren en daarna in koud water dompelen. Dan ontvellen. In blokjes snijden.
- Verhit de olijfolie.
- Bak de groenten half gaar.
- Voeg de in in kleine blokjes gesneden aardappel toe. (blokjes van 0,5 cm)
- Voeg de carry leefs en de venkel toe.
- Vervolgens voeg het fijn gesneden vlees en het gehakt toe.
- Doe er al roerend de fijngesneden tomaten bij.
- Voeg de specerijen toe toe. Curcuma, kaneel en chilipoeder
- De knoflook en de gember er door mengen.
- Eventueel nog zout toevoegen.
- Blijven roeren totdat alles gaar is.
- De vulling is nu gereed.
- Verwijder de kaneelpijpjes.
- Laat de vulling afkoelen. (1 nacht in koelkast)
Bereiding loempia's:
- Leg de vulling op het loempiavel. (± twee eetlepels)
- Leg het loempia vel voor je met een punt naar je toe (schuin)
- Neem de voorste punt en rol de vulling ongeveer 1 slag.
- Vouw de twee punten rechts en links naar binnen.
- Rol de loempia verder op.
- Wentel de loempia vervolgens door een geklopt ei en daarna door de panneermeel.
- De loempia wordt in olie gebakken (gefrituurd) tot de buitenkant bruin is. (ongeveer 4 minuten op 180 graden)
- Serveren met (zoete) pittige saus
Dit recept werd aangeleverd door Yoga Somasundaram.
Beoordeling: |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |