Loempia's a la Yoga

Loempia's a la Yoga

Ingredienten:

    voor 120 stuks

    • 3kg fijn gesneden varkensvlees (Nasivlees) of kip filet
    • 1 kg gekruid gehakt (half om half)
    • 0,5 kg prei
    • 0,5 kg spitskool
    • 0,5 kg jonge bospeen
    • 0,5 kg vastkokende aardappelen
    • 4 vleestomaten
    • 3 pakken loempiavellen (120 stuks) (Verkrijgbaar in Toko)
    • 4 à 5 groene pepers (Verkrijgbaar in Toko)
    • olijfolie of zonnebloemolie
    • panneermeel (4 pakken à 400 gram)
    • 12 eieren

    specerijen:

    • 5 gr. venkel
    • 100 gr. verse gember
    • 5 teentjes knoflook
    • carry leefs, een soort laurierblad (Verkrijgbaar in Toko)
    • 2 pijpjes kaneel (gebroken)
    • 3 eetlepels curcuma (turmeric)
    • 1 theelepel chili poeder
    • zout

    Bereiding:

      • Pel de knoflook en hak deze fijn.
      • Rasp de gember.
      • Tomaten inkruisen. Blancheren en daarna in koud water dompelen. Dan ontvellen. In blokjes snijden.
      • Verhit de olijfolie.
      • Bak de groenten half gaar.
      • Voeg de in in kleine blokjes gesneden aardappel toe. (blokjes van 0,5 cm)
      • Voeg de carry leefs en de venkel toe.
      • Vervolgens voeg het fijn gesneden vlees en het gehakt toe.
      • Doe er al roerend de fijngesneden tomaten bij.
      • Voeg de specerijen toe toe. Curcuma, kaneel en chilipoeder
      • De knoflook en de gember er door mengen.
      • Eventueel nog zout toevoegen.
      • Blijven roeren totdat alles gaar is.
      • De vulling is nu gereed.
      • Verwijder de kaneelpijpjes.
      • Laat de vulling afkoelen. (1 nacht in koelkast)

      Bereiding loempia's:

      • Leg de vulling op het loempiavel. (± twee eetlepels)
      • Leg het loempia vel voor je met een punt naar je toe (schuin)
      • Neem de voorste punt en rol de vulling ongeveer 1 slag.
      • Vouw de twee punten rechts en links naar binnen.
      • Rol de loempia verder op.
      • Wentel de loempia vervolgens door een geklopt ei en daarna door de panneermeel.
      • De loempia wordt in olie gebakken (gefrituurd) tot de buitenkant bruin is. (ongeveer 4 minuten op 180 graden)

      • Serveren met (zoete) pittige saus

       

      Dit recept werd aangeleverd door Yoga Somasundaram.

        Beoordeling:

        koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

        120x60-green