Harissa (pikante Tunesische sambal)


dipsaus of smaakmaker

Ingredienten:

  • 6 rode pepers
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 sjalotje
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel peterselie
  • 2-3 eetlepels olijfolie

Bereiding:

  • Snijd de rode peper open en verwijder de zaadjes.
  • Snipper het sjalotje.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Pureer de rode pepers, het gesnipperd sjalotje het karwijzaad en het uitgeperst teentje knoflook.
  • Voeg het zout, de gehakte peterselie en de olijfolie toe.
  • Roer het geheel totdat het een smeuïge pasta wordt.
  • Doe de harissa in een schaaltje en sprenkel er nog wat olijfolie over.
  • Afgedekt blijft harissa enkele dagen goed in de koelkast.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green