Soepen
- Aardappelsoep met gerookte paling
- Appelsoep met spek
- Asperge-munt soep net Hollandse garnalen
- Aspergesoep met gerookte zalm en bieslookroom
- Basilicumsoep met kerrieroom en gerookte zalm
- Bloemkoolsoep met curry en grote garnalen
- Bloemkoolsoep met saffraan en gerookte paling
- Boterslasoep met gebakken gamba’s en pan con tomate
- Bouillon met gebakken coquilles
- Broccolisoep met Port Salut
- Cantharellensoep
- Cappuccino van groene kool
- Cappuccino van spinazie en gele paprika
- Consommé Lady Curson
- Consommé met meloenbolletjes en port
- Consommé met verse kervel, tomatenconcasse, gepocheerde kwarteleitjes en gerookte forel
- Consommé Olga
- Courgettesoep met gerookte forel, tuinkerst en bosui-stengel
- Dijonmosterdsoep met gamba’s
- Espresso di Verdura *
- Garnalen bisque met room en een toefje verse groene kruiden
- Garnalenbisque
- Gegratineerde knoflookroomsoep met oregano
- Gegrilde tomatensoep met schapen- en geitenkaas *
- Groene groentesoep
- Groene minestrone met pasta
- Groentesoep met lamsvlees
- Heldere ossenstaartsoep
- Heldere soep met kastanjechampignons
- Hóndersoep van de mam
- Italiaanse tomatensoep
- Kalfsbouillon met kervel, wortel, truffelolie en gepocheerd kwarteleitje
- Kalfsbouillon met verse kervel
- Kerriebouillon met geroosterde pompoen
- Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels
- Kerrieschuimsoep met gebakken coquilles
- Kippensoep
- Kippensoep met citroen
- Knoflooksoep
- Knolselderijsoep met makreel
- Knolselderijsoep met paddenstoelen
- Koude kerriesoep met kipspies
- Koude komkommersoep met papayatartaar en grote garnalen
- Koude meloenkomkommersoep
- Koude waterkerssoep met gerookte paling
- Kropsla-erwtensoep met mint en spekcroutons
- Kruidenroomsoep met knoflookcroutons
- Licht gebonden tomatensoep
- Licht pittige preisoep met een trio van gerookte vis
- Maïssoep met venkel en Parmezaanse kletskoppen
- Mosselsoep
- Mosselsoep met kerrie room
- Mosselsoep met kropsla
- Mozzarellasoep met kersttomaatjes en basilicum
- Nord Deutsche Krabbensuppe
- Paddenstoelen-stroganoffsoep
- Paprikasoep
- Pikante kippensoep met limoen
- Pittige koolrabisoep
- Pittige wortelsoep met knoflookcroutons
- Prei-crèmesoep met hamtorentje
- Provençaalse garnalensoep met pistou
- Rieslingsoep *
- Rode bietensoep met mierikswortelcrème en knapperige garnalen *
- Rode uiensoep met Munsterkaas
- Romige pastinaaksoep
- Romige venkelsoep met Pernod
- Room-komkommersoep met gerookt spek
- Runderbouillon met eiergelei en bosuitjes
- Saffraansoep met pastis en St. Jakobsschelp
- Saffraantomatensoep met zalm
- Schelpjes in saffraanpeterselie bouillon
- Sjalottensoep met jeneverbessen
- Soep van geroosterde paprika met pistacheolie
- Soep van waterkers met gerookte paling
- Spinaziesoepje
- Tomatenroomsoep op Gasconse wijze *
- Venkelsoep met gerookte zalm en krab
- Venkelsoep met kip
- Venkelsoep met saffraanschuim en tempura
- Vissoep met saffraan en coquilles
- Wildbouillon
- Wildconsommé met morieljes
- Witlofsoep met geitenkaas
- Witlofsoep met Roquefort
- Zalmsoep
- Zeeuwse vissoep met room en dragon
Soep van waterkers met gerookte paling
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 prei
- 2 kruimige aardappels
- 1 eetlepel boter
- 250 g. waterkers
- 250 g. tuinkers
- zout en peper
- 50 g. geschaafde amandelen
- 200 g. gerookte paling
- 1 l. groentebouillon
Ingrediënten bladerdeegstengels:
- 2 plakken bladerdeeg
- 1 ei
- 1 eetlepel sesamzaadjes
Bereiding:
- Pel en snipper de ui.
- Snijd het wit van de prei in ringen.
- Schil en snijd de aardappels in stukken.
- Smelt de boter in een ruime pan en fruit de ui aan.
- Voeg de prei en aardappels toe en bak kort mee.
- Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat op een laag vuur ± 30 minuten koken.
- Snijd de waterkers en voeg deze de laatste minuut toe aan de soep.
- Pureer de soep met een staafmixer glad.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de tuinkers toe.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
- Snijd de palingfilet in dunne reepjes.
Bereiding bladerdeegstengels:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de bladerdeeg in repen van 1 cm. breed.
- Splits het ei en roer het eigeel los met een vork.
- Bestrijk de repen bladerdeeg met eigeel en bestrooi met sesamzaad.
- Bak het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in ± 15 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de soep met de gerookte paling, geroosterde amandelen en de stengels erbij.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Soepen