Soepen

Mozzarellasoep met kersttomaatjes en basilicum


(voor 8 personen)

Ingredienten:

  • 4 bolletjes mozzarella met vocht
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1¼  l. kippenbouillon
  • 1 dl. koksroom
  • 250 g. kersttomaatjes, gehalveerd
  • 1 bosje basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie en zwarte peper
  • stokbrood, olijfolie en knoflook

Bereiding:

  • Pureer de mozzarella met vocht helemaal glad in de keukenmachine.
  • Fruit de ui in de olie zonder dat deze kleurt.
  • Houd 8 mooie topjes basilicum achter als garnering en fruit de rest zachtjes mee met de ui.
  • Giet de bouillon erbij en laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Zeef de bouillon en voeg de mozzarellapuree en de room toe.
  • Verwarm dit al roerend op een laag vuur zonder dat de soep gaat koken.
  • Verdeel de tomaatjes over 8 borden.
  • Giet de soep erop en garneer met basilicum.
  • Druppel er wat olijfolie op en maal er royaal zwarte peper over.
  • Geef er versgebakken stokbrood bij, bestreken met olijfolie en knoflook.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green