Soepen

Wildconsommé met morieljes


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 200 g. verse morilles of 60 g. gedroogde morilles
  • 1 fazantenborst
  • 1 bouquet garni (laurier, peterselie, tijm)
  • 1 stengel bleekselderij, fijn gesneden
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 1 wortel, fijn gesneden
  • kippen- of wildbouillon
  • 5 eetlepels rode port
  • 3 eetlepels crème fraiche
  • 1 eetlepel gesnipperde bieslook
  • zout, peper

Bereiding:

  • Maak de verse morilles zorgvuldig schoon of laat de gedroogde morilles 20 minuten in warme port weken.
  • Doe de fazantenborst in een pan.
  • Voeg het bouquet garni, de bleekselderij, sjalot, wortel en wat zout en peper toe.
  • Overgiet alles met bouillon.
  • Laat de fazant 1 uur op laag vuur trekken.
  • Voeg na 1 uur de morilles toe.
  • Laat alles nog 30 minuten verder trekken.
  • Schenk de soep door een fijne zeef.
  • Vis de morilles eruit.
  • Schenk de consommé in een pan en voeg zout en peper toe.
  • Doe de port erbij en verwarm hem goed.
  • Voeg de crème fraiche en het bieslook toe.
  • Serveer de consommé direct in voorverwarmde soepkoppen en garneer elke soep met enkele morilles.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green