Soepen

Rieslingsoep *


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • ½ teentje knoflook
  • 2 wortels, in kleine stukjes gesneden
  • ¼ selderiestengel, in kleine stukjes gesneden
  • 2 aardappels, in kleine stukjes gesneden
  • 4 sjalotjes, gesnipperd
  • 10 g. boter
  • nootmuskaat
  • 1 l. kippenbouillon
  • 3½ dl. riesling
  • 2 dl. slagroom
  • zout, peper

Bereiding:

  • Bak de knoflook, de wortels, de selderie, de aardappels en de sjalotjes in boter aan en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Blus af met de bouillon en de wijn en laat alles koken tot de groenten gaar zijn.
  • Pureer de warme soep met een staafmixer en haal hem eventueel door een zeef.
  • Voeg de slagroom toe en dien de soep op in voorverwarmde borden.

 


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green