Soepen

Soep van geroosterde paprika met pistacheolie


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 2 kleine rode paprika’s
  • 50 ml. olijfolie
  • 1 rode ui, in blokjes gesneden (brunoise)
  • 500 ml. kippenbouillon of fond
  • 1 steranijs
  • eventueel azijn
  • zout, peper
  • 1 eetlepel ongezouten pistachenootjes
  • ½ bos bladpeterselie
  • 200 ml. walnootolie

Bereiding:

  • Rooster de paprika’s in de oven.
  • Laat ze afkoelen in een plasticzak en pel het zwarte vel eraf.
  • Veeg ze schoon met keukenpapier (niet met water).
  • Verwijder de zaadlijsten en snij de paprika’s grof.
  • Verhit de kippenbouillon met de steranijs en voeg dit toe aan het paprikamengsel.
  • Kook de soep 5-10 minuten. Verwijder de steranijs en pureer de soep met een staafmixer.
  • Breng op smaak met zout en peper en met een klein scheutje azijn.
  • Rooster de pistachenoten kort in een droge koekenpan.
  • Hak ze samen met de peterselie heel fijn en meng ze daarna met de staafmixer met de walnotenolie en wat zout tot een fijne groene pistacheolie.
  • Serveer de soep in warme koppen met wat olie erin gedruppeld.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green